Toiminnan keskuksena on matalan kynnyksen toimintatupa Wirike, jonka katon alla on palveluohjaus, vapaehtoinen ”olohuone” ja ryhmätoiminta. Asiakas voi itse ottaa yhteyttä sähköpostilla tai puhelimella, ja/tai tulemalla Wirikkeeseen avointen ovien päivinä tiistaina klo 9-13 sekä torstaina klo 13-15, osallistumaan ryhmiin ja ”olohuone”-toimintaan.

Palveluohjaus

Matalan kynnyksen palvelu on kaikkien asiakkaiden tavoitettavissa tiistaisin  9-13 välisenä aikana vain tulemalla Wirikkeeseen. Palveluohjaus toimii muina päivinä ajanvarauksella. Palveluohjauksessa keskitytään asiakkaan tilanteeseen ja haetaan vaihtoehtoja ja ratkaisuja aktivoimalla asiakasta toimimaan.
• etuuksien ym. hakemisissa avustaminen (koulutus, kelan asiat, toimeentulotuki ym.)
• asioiden hoitaminen käytännössä asiakkaiden kanssa, ei omalla autolla kuljetusta
mm. posti, pankki ym.
• asioiminen eri viranomaisten kanssa
• etsitään tietoa ja ohjataan asiakasta eri palveluiden piiriin
• käytännön työkyvyn arvioiminen yhteistyössä eri viranomaisten kanssa

Vapaaehtoinen ryhmätoiminta

Wirikkeen ”olohuoneen” ollessa auki tiistaisin  9-13. Ryhmätoimintaan saa osallistua tai vain olla ”olohuoneessa” viettämässä aikaa vaikka tv:tä katsellen. Ryhmän kokoonpano muotoutuu jokaisen kerran osallistujan mukaan.
Ryhmätoiminta tukee palveluohjausta sekä sosiaalista osallisuutta ja aktivoi toiminnallisuuteen omien voimavarojen mukaan. Toiminnan aktiviteetteina voivat olla ulkoilu, ruuanlaitto, käsityöt, keskustelu ym. Wirikkeeseen on varattu oma huone askartelua ja käsitöitä tai vaikka lukemista varten. Tällä hetkellä huoneessa on 2 asiakaskonetta. Myös erilaiset retket hankkeen rahoituksen puitteissa ovat ohjelmistossa.Wirikkeen olohuone-toiminta on myös sosiaalista kuntoutusta. Olemme paikalla myös torstaisin klo 13-15, jolloin voi tulla käymään ilman erillistä ajanvarausta.

SOSIAALINEN KUNTOUTUS

Wirikkeessä toimii myös kuntouttavana työtoimintana sosiaalinen kuntoutus, Sosiaalisella kuntoutuksella tuetaan syrjäytyneiden henkilöiden paluuta yhteiskunnalliseen osallisuuteen vahvistamalla henkilön sosiaalista toimintakykyä, ja sosiaalisen vuorovaikutuksen toimintaedellytyksiä.Kuntouttava työtoiminta on matalan kynnyksen toimintaa ja teemme tiivistä yhteistyötä Loimaan TE-toimiston eli työkkärin kanssa sekä sosiaalitoimen.Meillä on Loimaan kaupungin yksiköistä monia paikkoja joihin menemme ryhmänä tekemään viikossa muutaman tunnin töitä, kukin mielenkiinnon ja oman voinnin mukaan. Loimi-Haka tarjoaa mahdollisuuden mennä tutustumaan hevostallin arkeen ja töihin, sekä tietysti eläimiin.Meille voit tulla kuntouttavaan työtoimintaan aktivointisuunnitelman kautta eli ota yhteys Loimaan Työvoimatoimistoon tai työtoiminnan koordinaattoriin Kristiina Saloon 02 7612136 tai soita suoraan meille Wirikkeeseen.

KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN PÄIVÄT OVAT  TI, KE JA TO 9-13 tai 11-15

WIRIKKEEN KELLONAJAT:

AVOIMIEN OVIEN OLOHUONE TIISTAI  9-13 JA TORSTAISIN 13-15.

PALVELUOHJAUS MUINA PÄIVINÄ AJANVARAUKSELLA.

 

WIRIKKEEN SÄÄNNÖT (ensimmäisen Wirike päivän kävijöiden yhdessä laatima)

  • TASAVERTAISUUS
  • PÄIHTEETTÖMYYS
  • ASIALLINEN KÄYTÖS, MYÖS ULKONA
  • JOKAINEN KORJAA JÄLKENSÄ
  • TUPAKOINTI TUPAKKAPAIKALLA
  • KAIKKI OSALLISTUU WIRIKKEEN SIISTEYTEEN
  • JÄRJEN KÄYTTÖ SALLITTUA
  • YKSITYISELÄMÄSTÄ PUHUMINEN OLKOON VAPAAEHTOISTA

Toimintatupa WIRIKE Etusivulle Loimaa.fi Rakennerahastot
Tilanne haltuun! Loimaan kaupunki ESR hanke 2015-2017